Hallo? Welzijnswerk – gratis anoniem nummer (Brussel) 0800 35 243

Allo? Aide Sociale

Waarom bellen? Huisvesting, voedsel, uw financiële of familiale situatie, administratie, isolement…
U heeft hulp nodig maar u weet niet wie u kan helpen ?
Bel gratis en anoniem : 0800 35 243

Professionele medewerkers staan klaar om jou te helpen een oplossing te vinden.

VOOR WIE?

Iedereen die in het Brussels Gewest woont en sociale bijstand nodig heeft of met vragen hieromtrent zit (voedsel, huisvesting, schulden, werkloosheid, beroeps- of gezinssituatie, sociaal isolement …).

WANNEER?

Van maandag tot vrijdag, van 9 tot 17 uur

LUISTEREN, MAAR OOK DOORVERWIJZEN

De coronacrisis heeft voor veel mensen ernstige gevolgen en maakt de situatie van kwetsbare personen vaak nog erger. De hulplijn ‘Hallo? Welzijnswerk’ werd op 30 maart 2020 door de sociale verenigingssector gelanceerd om te reageren op sociale noodsituaties. De Brusselse maatschappelijk werkers aan de andere kant van de lijn zitten klaar om vragen te beantwoorden en mensen die daar behoefte aan hebben te helpen of naar de juiste diensten door te verwijzen.

Het doel is om de bellers zo goed mogelijk te onthalen en te begeleiden naar het juiste traject in het netwerk van sociale diensten en gezondheidszorg in Brussel. Als zij dat wensen, wordt er gezorgd voor een zo direct en persoonlijk mogelijk contact met de betrokken sociale en/of gezondheidsdienst. De medewerkers verstrekken ook informatie over de sociale rechten van mensen.

De hulplijn ‘Hallo? Welzijnswerk’ is dus opgezet als extra toegangspoort tot zowel overheids- als burgerinitiatieven voor sociale bijstand, en dat voor alle Brusselaars. Zo willen we vermijden dat mensen geen gebruik maken van de rechten die ze hebben.

CAMPAGNE #ZOEKNAARRAAD

Vanaf 13 maart wordt er via verschillende kanalen (affiches, radio, internet, sociale media) stapsgewijs campagne gevoerd om het gratis nummer bekend te maken bij alle inwoners van het Brussels Gewest.

www.zoeknaarraad.be

Saint-Josse Sint-Joost

Gemeente Sint-Joost-ten-Node

12-13 Sterrenkundelaan
1210 Brussel
T02 220 26 11

INFO CORONA

De gemeente ontvangt u enkel op afspraak vanaf 21 september 2020 van maandag tot vrijdag van 08:30 tot 13:00 (geen permanentie op dinsdagnamiddag).

Openingsuren

De loketten van het Gemeentebestuur van Sint-Joost zijn van maandag tot vrijdag geopend van 8u30 tot 13u  Een permanentie is open op dinsdagnamiddag van 16u tot 18u00 (de diensten Bevolking, Strafregister, Burgerlijke Stand en Vreemdelingen).