Sportverdiensten

Elk jaar kent de gemeente Sint-Joost prijzen toe aan zowel sportbeoefenaars, leiders, trainers, journalisten als aan iedere persoon die meegewerkt heeft aan de promotie van sport.
De prijswinnaars van de sportverdiensten zijn persoonlijkheden, clubs of groepen die het Tennoodse sportleven mee hebben bepaald door hun acties en hun toewijding. Gefeliciteerd aan hen allemaal !

Hulde brengen aan de lokale sport: sportverdiensten zijn bestemd om persoonlijkheden, clubs of groepen te belonen die zich onderscheiden hebben door hun sportprestaties gedurende het afgelopen jaar of die een belangrijke rol hebben gespeeld in het Tennoodse sportieve leven door hun acties en toewijding.

Sportprijzen voor hun sportprestatie 2015-2016

het Taekwondo Instituur van Brussel
 

 • Ketbi Si Mohamed
 • Laachraoui Mourad
 • Marwane Hammani
 • Ilias Adachour
 • Sofie Lemmens
 • Sohail Amal 
 • Anass Zbairi
 • Zainab Yaoti
 • Mohamed Laachraoui
 • Otman Rezzouk
 • Trainer : Dhr. Abdelhalak Mkadmi : Dhr. Mkadmi is nationale trainer geworden!!!

Elan Sint-Joost

* Ploeg 1 is gestegen naar 1 ste federale divisie

FC Sint-Joost

 • U17 kampioen seizoen 2015-2016
 • Eerbetoon aan de 1ste vrouwelijke ploeg van de club.

Eerbetoon aan de vrijwilligers

Buc Sint-Joost

Alain De Bie

Inser'Action

Ali Abba en Alain Callen

Sportverdienste favorieten

Maison de la Famille biedt wekelijkse sportactiviteiten aan in het kader van een projectoproep « Sport au féminin »
Deze activiteiten worden gegeven door professionelen die dagelijks uitgevoerde bewegingen in verband brengen met ontspannings-, relaxatie-, evenwichts- en ademhalingsoefeningen.

 • Zachte gymnastiek : Mijnheer Jean-Louis Morice
 • Aquagym : Mijnheer Marc Bondu
 • Taï-chi : Mijnheer Renaat Scheelen
 • Yoga : Mevrouw Monique Stenuit

Mevrouw Régine Wargé geboren op 30/08/1923 (93 jaar) neemt sedert meer dan 10 jaar deel aan de lessen zachte gymnastiek. Ze is de beste ambassadrice om de weldaden van lichamelijke activiteit te verdedigen bij de senioren.

Sportverdienste 2015-2016 van het College

Mevrouw Elisabeth Van Muylder, ex-Voorzitster van de T.N.B.C.

De T.N.B.C. (Ten Noey Basket Club) werd opgericht in 1999. In die tijd speelden ze buiten in de Sint-Franciscusstraat. Nadien konden ze de G. Cudellzaal gebruiken. Van 4de Provinciale zijn ze gestegen naar 3de, dan naar 2de, om na verschillende jaren, door gebrek aan financiële middelen, de 2de provinciale te verlaten.
Op vraag van de spelers hebben ze een veteranenploeg opgericht en zijn ze vervolgens gestegen naar D1.
Na gedurende verschillende jaren kampioen te zijn geweest, kwam het hoogtepunt wanneer ze tegelijk kampioen waren, de beker en de superbeker wonnen.

Ze hadden de eer om een speler van grote klasse in hun ploeg te hebben, Mijnheer Jon Healh. Mevr. Van Muylder noemt hem « Een grote Mijnheer ».

De ploeg is helaas gestopt met haar activiteiten in 2015. Maar voormalige spelers met andere nieuwe die er zijn bijgekomen, spelen nog steeds met de veteranen in de G. Cudellzaal en worden geleid door Mijnheer Olivier Bosteels.

Proficiat aan de Sportlaureaten 2016 die gisteravond werden gevierd in het Gemeentehuis : het Taekwando Instituut van Brussel  - Ketbi Si Mohamed, Laachraoui Mourad, Marwane Hammani, Ilias Adachour ,Sofie Lemmens, Sohail Amal, Anass Zbairi en hun trainer, Abdelhalak Mkadmi, die nationale trainer is geworden ! De ploeg van Elan Sint-Joost, gestegen naar D1, de U17 kampioenen, de vrouwenploeg van FC Sint-Joost en niet te vergeten de vrijwilligers van BUC Sint-Joost, Alain De Bie en Ali Abba en Alain Callens van Inser'action.

Gefeliciteerd voor deze keur aan sportresultaten van hoog niveau en bedankt voor deze vrolijke en geanimeerde avond !

Sportdienst

Sterrenkundelaan 12-13
1210 Brussel
Zulfikar Kir

De Prijs voor hun sportprestatie 2014-2015

Het Taekwondo Instituut van Brussel :

• Ketbi Si Mohamed : Vicekampioen taekwondo van de Seniorenwereld in Rusland (categorie 58 kg), Europees Kampioen (categorie - 21 jarigen) in Roemenië, 1ste plaats op het Europees kampioenschap van de clubs in Belek-Antalya in Turkije (februari 2015), meerdere malen eerste plaats op de Open Internationals, 6de in de wereldranking (indien hij zijn positie behoudt, zal hij worden gekwalificeerd voor de olympische spelen).
• Mourad Laachraoui : Vice-wereldkampioen taekwondo in Universiades de Gwangju 2015 in Korea, 1ste plaats op het Europees kampioenschap van de clubs te Belek-Antalya in Turkije (februari 2015), meerdere malen eerste plaats op de Open Internationals, 5de plaats op het Wereldkampioenschap voor Senioren in Rusland in de categorie 54 kg.
• Rida Laachraoui : 6de op het Europees kampioenschap voor Junioren taekwondo in Letland, 6de plaats op het Europees kampioenschap (categorie -21 jarigen) in Roemenië (categorie 58 kg), 1ste plaats Open van Spanje, 2de plaats Open van Servië, meerdere malen eerste plaats op de Open Internationals.
• Amal Sohail : 6de op het Europees kampioenschap Cadet van taekwondo in Straatsburg (enige cadet die deelnam aan dit kampioenschap), 3de op het Europees kampioenschap van de clubs te Belek-Antalya in Turkije (februari 2015), Brons in Turkije en Spanje, Silver Serbie Open, Gold Croatia Open, meerdere malen eerste plaats op de Open Internationals.
Trainer : Abdelhalak Mkadmi.

Sportverdienste 2014-2015 voor Volharding

Mooie vooruitgang van de juniorploeg van Tetik Schaerjosse

Sportverdienste 2014-2015 voor Vriendschap

Veteranen Sint-Joost

Sportverdienste 2014-2015 voor Fair-Play

Ploegen van 1ste en 3de provinciale van Aps-Oasis
De club heeft tevens de speciale prijs voor Fair-play Challenge Marc Falleans ontvangen voor de best georganiseerde ploeg van het Kampioenschap van de provincie Brabant

Sportverdienste 2014-2015 voor Trouw

• Montain Witters van BUC Sint-Joost kwam meer dan 20 jaar geleden bij de club als trainer van de « mini-kuikens ». Hij kende rugby niet, hij heeft de regels en de methoden geleerd. Witters, die leerkracht is van opleiding, kreeg een passie voor rugby en de BUC. Nadien verhuisde hij van het terrein naar de zijlijn van het terrein door zijn passie voor fotografie. Hij mist geen enkele wedstrijd, thuis noch op verplaatsing. Hij gaat verder met zijn fotoreportages en laat de club genieten van zijn prachtige foto’s en onschatbare archieven.
• Marc & Robert Mathieu van FC Sint-Joost, spelers bij de club sedert meer dan 30 jaar en trainers van de jongeren. Ze staan steeds klaar als de club hulp nodig heeft.

Sportverdienste 2014-2015 voor Vrijwilligerswerk

• Élan Saint-Josse : hulde aan het clubcomité (6 personen)
Sportverdienste 2014-2015 voor Engagement
•    Inser’Action :
    - Madeline De Jesus & Emilie Lechein – professionele instructrices
    - Mohamed El Maghnouji – animator, oudleerling van de zwemschool en voormalige jonge deelnemer aan de activiteiten van de AMO

Sportverdienste 2014-2015 van het College

Roger Lambillion, geboren op 19/10/1934, wonende Amedée Lynenstraat, Erevoorzitter van de voetbalclub « Tennis Club van Sint-Joost » die evolueerde naar 5C in de Abssa. Hij hield zich samen met zijn vrouw, Francine Imbrechts, bezig met de goede werking alsook het dagelijks beheer van de club sedert de oprichting in 1982 tot eind 2013, toen hij zijn functie moest verlaten om gezondheidsredenen. Op dat moment heeft het clubcomité unaniem beslist om Dhr. Lambillion te verkiezen voor de eervolle functie van Erevoorzitter van de club.

Contact

Sportdienst

Sterrenkundelaan 12-13
1210 Brussel
Zulfikar Kir

 

Laatst gewijzigd: 26.03.2019