Speelplein Kruidtuin gerenoveerd

Speelplein Kruidtuin

Het speelplein van de Kruidtuin en zijn sportterreinen (2300 m2), de favoriete ruimte van de jongeren van de Noordwijk, werden volledig gerenoveerd in overleg met de inwoners door Leefmilieu Brussel, beheerder van de plaats, en met de medewerking van het Bureau Suède 36.

De “speelpleinzone”, die indertijd onderbenut werd, kreeg een volledige opfrissing en werd vergroot. Nieuwe speeltuigen in gekleurd hout, schommels en draaimolen en een glijbaan op zand omgeven door bomen creëren een sfeer van “wandeling in het bos” voor de kinderen. Verschillende rubberen heuvels verlenen reliëf aan het terrein en benadrukken het ludieke karakter.

De open “sportzone” voor de wijk met geometrische vormen stemt overeen met de stedelijke omgeving. Basket- en minivoetbalterreinen, optrekstangen en fitnesstoestellen bevinden zich naast het terras van het plein onder de bomen. Er werd tevens gedacht aan een fontein met drinkwater en de toegankelijkheid voor PBM.
De werken werden dit jaar voltooid voor een bedrag van 800 000€ (excl. BTW).

Ingang Kruidtuinstraat

Saint-Josse Sint-Joost

Gemeente Sint-Joost-ten-Node

12-13 Sterrenkundelaan
1210 Brussel
T02 220 26 11

Openingsuren

De loketten van het Gemeentebestuur van Sint-Joost zijn van maandag tot vrijdag geopend van 8u30 tot 13u  Een permanentie is open op dinsdagnamiddag van 16u tot 18u00 (de diensten Bevolking, Strafregister, Burgerlijke Stand en Vreemdelingen).