Opening van een Rouwregister

Als blijk van medeleven met de slachtoffers van de klimaatrampen die de afgelopen uren plaatsvonden in de Democratische Republiek Congo en Albanië, heeft de gemeentelijke overheid van Sint-Joost besloten een rouw-register te openen in het Gemeentehuis om iedereen de kans te geven zijn solidariteit te betuigen met degenen die door deze dramatische gebeurtenis-sen werden getroffen. Dit register is toegankelijk in de centrale hal van het Gemeentehuis (Sterrenkundelaan 13) vanaf deze vrijdagochtend tot 13u, zaterdag van 9u tot 12u, volgende week van 8u30 tot 13u en op dinsdag van 16u tot 18u30.

De Burgemeester Emir Kir heeft beslist, als eerbetoon aan de slachtoffers, om alle vlaggen van de gemeentelijke tuin halfstok te hangen.

Minstens 41 mensen stierven op dinsdag 26 november in Kinshasa, slacht-offers van stortregens die in de hoofdstad van de Democratische Republiek Congo in de nacht van maandag op dinsdag overstromingen, aardverschui-vingen en elektrocutie hebben veroorzaakt. De materiële en menselijke schade is echt enorm en dit is nog maar de voorlopige tol, aldus de vice-gouverneur van de stad, Nero Mbungu.
In de nasleep van de aardbeving met een kracht van 6,4 in Albanië werd op 26 november 2019 in de twee zwaarst getroffen steden, in Durrës en Thumanë, de noodtoestand uitgeroepen. Voorlopig bereikt de tol van deze aardbeving, de krachtigste in decennia in dit land, de kaap van 30 doden en meer dan 600 gewonden. Maar het is moeilijk in te schatten hoeveel men-sen er nog vastzitten in het puin.

Saint-Josse Sint-Joost

Gemeente Sint-Joost-ten-Node

12-13 Sterrenkundelaan
1210 Brussel
T02 220 26 11

Openingsuren

De loketten van het Gemeentebestuur van Sint-Joost zijn van maandag tot vrijdag geopend van 8u30 tot 13u  Een permanentie is open op dinsdagnamiddag van 16u tot 18u00 (de diensten Bevolking, Strafregister, Burgerlijke Stand en Vreemdelingen).