Internationale partnerschappen

Internationale partnerschappen

Sedert 07 mei 2019 is de Gemeente Sint-Joost officieel partner van de stad Kardzhali in de Republiek Bulgarije.
Een voorbereidende missie werd door onze delegatie uitgevoerd in maart 2019 in de steden Kardzhali en Razgrad met als doelstellingen de ontmoeting van potentiële partners alsook een betere kennis van deze regio’s.

Na dit eerste contact heeft de gemeente een belangrijke delegatie ontvangen geleid door de Burgemeester van Kardzhali, van 06 tot 09 mei 2019, die de mensen van de Bulgaarse gemeenschap heeft ontmoet die vertegenwoordigd en betrokken zijn in het Tennoodse leven. Een ontmoeting met de vertegenwoordigers van de Erediensten werd eveneens georganiseerd aangezien de twee gemeenten een grote religieuze en culturele diversiteit delen en een dialoog van tolerantie promoten.

In het kader van dit Samenwerkingsakkoord, ondertekend te Sint-Joost, in aanwezigheid van het College en van de Ambassadeur van Bulgarije, hebben de partners zich ertoe verbonden om hun inspanningen te verenigen in hun respectieve bevoegdheidsdomeinen en meer bepaald inzake Burgerlijke stand, om de administratieve formaliteiten
en het verkrijgen van documenten voor hun respectieve staatsburgers te vergemakkelijken.
Dit nieuwe partnerschap bevestigt opnieuw de internationale ambitie van Sint-Joost, dat momenteel relaties heeft met 6 landen in de wereld : Marokko, Turkije, de Filippijnen, Palestina, Roemenië en zopas Bulgarije.

In het kader van de stedenband tussen de Gemeente Sint-Joost en het 5de District van Boekarest (Roemenië), vond een concert rond het thema “Emoties” plaats begin juni in de kerk van het Sint-Joostplein, tijdens de 12de editie van de Open Kerkdagen.
George Matei, lyrische tenorzanger afkomstig van het Theater van Boekarest en Diego Maurice, pianist, hebben het publiek in vervoering gebracht door de grootste namen uit het klassieke repertoire te vertolken.
Dit was de tweede culturele activiteit georganiseerd in Sint-Joost sedert de ondertekening van het protocol in maart 2018. Deze opent de weg naar de concretisering van andere ambities gedeeld door de twee gemeenten inzake economische ontwikkeling, promotie van het toerisme en culturele, sportieve en educatieve uitwisselingen.

Contact

Internationale betrekkingen & Samenwerking

Sterrekundelaan 12
1210 Brussel
Khalid Charef


 

Saint-Josse Sint-Joost

Gemeente Sint-Joost-ten-Node

12-13 Sterrenkundelaan
1210 Brussel
T02 220 26 11

Openingsuren

De loketten van het Gemeentebestuur van Sint-Joost zijn van maandag tot vrijdag geopend van 8u30 tot 13u  Een permanentie is open op dinsdagnamiddag van 16u tot 18u00 (de diensten Bevolking, Strafregister, Burgerlijke Stand en Vreemdelingen).