Het beheer van belastingen vereenvoudigen voor de Brusselse belastingplichtigen

Brussel Fiscaliteit lanceert MyTax, een gratis platform om de belastingen van het Brussels Gewest online te beheren en het leven van de belastingplichtigen te vergemakkelijken. Voorlopig ondersteunt het platform enkel de onroerende voorheffing, maar in de komende jaren zullen er steeds meer functionaliteiten bijkomen.

Waarom MyTax?

Op vandaag volstaan de reguliere communicatiekanalen, zoals loketten, briefwisseling, telefoon en e-mail, niet langer voor diverse interacties met de klanten. De belastingplichtigen verwachten dat zij ook op een digitale manier bepaalde handelingen kunnen stellen.
MyTax is het digitale antwoord op de verandering die doorgevoerd wordt door Brussel Fiscaliteit voor de klanten, de Brusselse belastingplichtigen.

Welke functionaliteiten biedt MyTax?

Zelf online uw dossiers beheren, 24/7 en zonder wachttijd

Aanvragen tot vermindering, vrijstelling of gespreide betaling kan u voortaan zelf online indienen en opvolgen op MyTax.
Snel een antwoord nodig? Het is niet langer nodig om aan de loketten in de rij te gaan staan: u kan MyTax op elk moment gebruiken.

Eén aanspreekpunt voor belastingplichtigen

Alle fiscale dossiers en administratieve procedures betreffende de onroerende voorheffing zijn voortaan beschikbaar op één plaats.

Documenten op aanvraag

Gedaan met overal zoeken naar dat ene document dat u nodig heeft! U kunt al uw fiscale documenten downloaden via MyTax.

Zelfbediening voor de belastingplichtigen

Vragen over de voorheffing? Dankzij de volledige FAQ en Fixs, de chatbot, kunnen belastingplichtigen 24/7 antwoorden vinden op al hun vragen.

Hoe inloggen op MyTax?

MyTax, beschikbaar op computer, tablet, smartphone maar ook als applicatie

MyTax is ook beschikbaar als gratis app voor smartphones in de App Store en Google Play. Voortaan kan u de onroerende voorheffing betalen terwijl u staat te wachten op de bus, of een aanvraag indienen tijdens het winkelen. 
Om MyTax te gebruiken heeft u enkel een Belgische identiteitskaart, een kaartlezer en een internetverbinding nodig. Geen kaartlezer/eID? Als de bank compatibel is, is het mogelijk om verbinding te maken met een kredietkaart en itsme®, een gratis app waarmee u zich online kunt identificeren op uw smartphone.

Ga naar www.mytax.brussels of download de app via de store van uw smartphone.

Saint-Josse Sint-Joost

Gemeente Sint-Joost-ten-Node

12-13 Sterrenkundelaan
1210 Brussel
T02 220 26 11

Openingsuren

Open van maandag tot vrijdag van 08u30 tot 13u.
Diensten Bevolking, Burgerlijke Stand en Vreemdelingen
ook open op dinsdag van 16u tot 18u30.