Duidelijke stijging van het slaagpercentage voor het Basiscertificaat in Sint-Joost

Zeer goed nieuws voor ouders die hun vertrouwen hebben gesteld in de Franstalige gemeentescholen van Sint-Joost, het slaagpercentage voor het Basiscertificaat CEB gaat duidelijk in stijgende lijn.

Van de 115 leerlingen die de externe proef van het CEB hebben afgelegd in juni 2019, zijn er 91 geslaagd, hetzij een slaagpercentage van 79,1%. Na deliberatie stijgt dit percentage tot 82,6%.
Ter herinnering, vorig jaar bedroeg het slaagpercentage voor de externe proef 59,4% en 73,7% na beraadslaging.
 
Deze goede resultaten kunnen worden verklaard door verschillende parameters. Maar hetgeen hierin de grootste rol heeft gespeeld, is zeer zeker de voorbereidende stage tot het CEB die gratis wordt georganiseerd tijdens de 2 weken paasvakantie door de gemeente Sint-Joost, met de waardevolle samenwerking en betrokkenheid van de Franstalige pedagogische ploeg van het Basisonderwijs.
 
Van de 54 leerlingen van het 6de leerjaar die hebben deelgenomen aan de voorbereidende stage voor het CEB, hebben 49 leerlingen hun CEB behaald. Dit betekent een slaagpercentage van het CEB voor deze leerlingen van 90,7%.
 
De impact van de voorbereidende stage op de resultaten van de leerlingen toont aan hoe belangrijk het is om het pedagogische aspect te integreren in de buitenschoolse activiteiten. Deze positieve resultaten zullen nog toenemen in de komende jaren, wanneer het Reglement van 2018 dat het aantal kinderen per klas beperkt tot 19 volledig zal in werking treden.

Saint-Josse Sint-Joost

Gemeente Sint-Joost-ten-Node

12-13 Sterrenkundelaan
1210 Brussel
T02 220 26 11

Openingsuren

De loketten van het Gemeentebestuur van Sint-Joost zijn van maandag tot vrijdag geopend van 8u30 tot 13u  Een permanentie is open op dinsdagnamiddag van 16u tot 18u00 (de diensten Bevolking, Strafregister, Burgerlijke Stand en Vreemdelingen).