Consumptie en verkoop van lachgas voortaan verboden

capsules

De gemeente Sint-Joost-ten-Node heeft beslist om de onbeperkte verkoop te verbieden van distikstofoxide in de handelszaken, alsook de consumptie van dit lachgas in de openbare ruimte op haar grondgebied.
De burgemeester heeft een politiebesluit genomen met onmiddellijke ingang.

Het politiebesluit van de burgemeester verbiedt voor zes maanden, enerzijds de verkoop per stuk van capsules met distikstofoxide in alle handelszaken van de gemeente, en anderzijds de verkoop in andere hoeveelheden van dit product voor alle minderjarigen, hetzij jonger dan 18 jaar.

Het verbiedt tevens de consumptie van dit gas in de openbare ruimte. De politie is gerechtigd om alle capsules met distikstofoxide die gevonden worden op de openbare weg in beslag te nemen en te vernietigen. Er zullen tevens administratieve boetes kunnen worden opgelegd. In sommige gevallen zal bemiddeling in aanmerking komen.

Contact

Middenstanddienst

Tweekerkenstraat 131
1210 Brussel
Marie-José Byl
Saint-Josse Sint-Joost

Gemeente Sint-Joost-ten-Node

12-13 Sterrenkundelaan
1210 Brussel
T02 220 26 11
Ingevolge de maatregelen genomen in het kader van de strijd tegen de verspreiding van het Coronavirus (Covid-19), is de toegang tot de loketten beperkt tot noodgevallen. Gelieve vooraf telefonisch of via mail contact op te nemen met de betrokken dienst.
Voor enkele vraag: T 0800 35 446 (gratis num) van maandag tot vrijdag 09u tot 13u