Botaludique

Botaludique

Deelnemers van een groep permanente vorming van de vereniging EYAD werkten rond het thema “Waar zijn de Belgen?” door te vertrekken van de betreuring dat men zo weinig Belgen ontmoet. Ze stelden inderdaad vast dat we vaak langs elkaar heenlopen zonder elkaar werkelijk te ontmoeten. Hun bedenkingen hebben ze samengebundeld
in de vorm van een filmpje “bouteille à la mer”, dat werd gelanceerd in hun verlangen naar ontmoetingen.
Naar aanleiding van het succes van dit project (tal van vertoningen en Prijs van de Jury in de wedstrijd “A Films Ouverts 2019”), hebben ze de aandacht erop gevestigd dat zij het tevens jammer vinden om voorbij culturele plekken te komen zonder ze te begrijpen, en soms zelfs zonder ze op te merken.

Het Charliermuseum, de Hallen van Schaarbeek of het “Maison des Arts” laten ontdekken door personen die er voorbij wandelen zonder ze te zien, op ontdekking gaan van andere plekken en de geschiedenis ervan leren zijn verrassende ervaringen. Ze hebben dus beslist om aan te sporen tot (her)ontdekking dankzij een ludiek plan, een
centrale, gemakkelijk toegankelijke plaats: de Kruidtuin.

Na enige bezinning hebben ze ervoor gekozen om zich te richten op de beeldhouwwerken om deze te laten ontdekken door jong en oud. In samenwerking met de vzw Média Animation werd het ontdekkingsspel van de beeldhouwwerken van de Kruidtuin, “Botaludique”, geconcretiseerd.

Een papieren versie (beschikbaar bij de vzw Eyad of online te downloaden), een smartphone applicatie en een blog (botaludique.weeblycom) vervolledigen dit project, dat bijdraagt tot nieuwe culturele ontdekkingen.

Contact

EYAD, la Maison de Turquie asbl

chaussée de Haecht 75
1210 Bruxelles

 

Saint-Josse Sint-Joost

Gemeente Sint-Joost-ten-Node

12-13 Sterrenkundelaan
1210 Brussel
T02 220 26 11

Openingsuren

Open van maandag tot vrijdag van 08u30 tot 13u.
Diensten Bevolking, Burgerlijke Stand en Vreemdelingen
ook open op dinsdag van 16u tot 18u30.