4 tot 7 juli: de toptips om je tijdens de ‘Grand Départ’ vlot in Brussel te verplaatsen

Na een eerste keer in 1958, zal de Grand Départ van de 106e editie van de Ronde van Frankrijk plaatsvinden in Brussel! Het zal ook de gelegenheid zijn om de 100ste verjaardag van de gele trui en de 50ste verjaardag van Eddy Merckx’ eerste overwinning van de Tour de France te vieren.

Het derde grootste sportevenement ter wereld gaat van start in België van 4 tot 7 juli 2019. De eerste etappe vindt plaats op zaterdag 6 juli en rijdt door Vlaanderen en Wallonië. Een ploegentijdrit van 28km vindt plaats op zondag 7 juli in Brussel.

Brussel bereidt zich voor op de ‘Grand Départ’ van de Ronde van Frankrijk, het 3e grootste sportevenement ter wereld. Onze hoofdstad zal dan honderdduizenden fietsliefhebbers en nieuwsgierigen van over de hele wereld verwelkomen.

Tijdens de teampresentatie en de eerste twee etappes zijn de straten van het parcours van de wielrenners en de karavaan gesloten. Ook parkeren is daar dan niet toegelaten. Van 4 tot 7 juli dient dus rekening te worden gehouden met grote verstoringen van het autoverkeer en van het bovengrondse openbaar vervoer. Gelukkig zijn er tal van alternatieven beschikbaar.

Brussel Mobiliteit geeft je alle nodige tips om je verplaatsingen in en rond Brussel te plannen, dag na dag, rekening houdend met de evenementen van de Tour.
De routes van de Tour, de versperde wegen, de parkeerplaatsen, het vervoersaanbod, het alternatieve vervoer ... Op https://granddepart.mobilite-mobiliteit.brussels/nl

Saint-Josse Sint-Joost

Gemeente Sint-Joost-ten-Node

12-13 Sterrenkundelaan
1210 Brussel
T02 220 26 11
Ingevolge de maatregelen genomen in het kader van de strijd tegen de verspreiding van het Coronavirus (Covid-19), is de toegang tot de loketten beperkt tot noodgevallen. Gelieve vooraf telefonisch of via mail contact op te nemen met de betrokken dienst.
Voor enkele vraag: T 0800 35 446 (gratis num) van maandag tot vrijdag 09u tot 13u