30 jaar voor het programma Schola van ULB

Affiche schola ulb

Alles begon in 1989 wanneer een rector van een middelbare school en de ULB beslisten om zich te engageren voor de hulp aan leerlin-gen met problemen door een Mentoraatprogramma. Ahmed Med-houne, Voorzitter van de Gemeenteraad van Sint-Joost, is tevens de huidige Voorzitter van de vzw Schola ULB, en was vooral de eerste mentor van dit project. 15 jaar later kreeg het Mentoraatprogramma de prestigieuze me-daille Comenius toegekend, die om de 4 jaar wordt uitgereikt door de UNESCO voor een opmerkelijke actie inzake onderwijs.

Een we-reldpremière voor een Europees pedagogisch initiatief! Sedert 2006 wordt het Mentoraatprogramma gedragen door de vzw Schola ULB en maakt het deel uit van alle onderwijsnetwerken. Vandaag wordt deze solidariteitsactie, die 30 kaarsjes uitblaast, voorgesteld in bijna één school op twee in Brussel (basis- en secundair onderwijs sa-men), met om en bij de 100 partnerscholen waarvan 6 in Sint-Joost, 2330 begeleide leerlingen en 350 geëngageerde mentoren. Met de gemeenteschool Joseph Delclef heeft de vzw Schola ULB, in samenwerking met de  fotograaf Rip Hopkins, een project van rondreizende  fototentoonstelling  “Je  serai”  tot  stand  gebracht, waarin 30 individuele portretten van leerlingen worden voorgesteld in de kledij van hun droomberoep. Een manier om het grote publiek bewust te maken rond gelijke kansen op school en de kinderen te mobiliseren om te slagen in dit verjaardagsjaar.

Tentoonstelling te bekijken op de hekken van het Gemeentehuis – Sterrenkundelaan 12-13 van 11 oktober tot 03 november 2019.

En vervolgens op de hekken van het Koninklijk Park, Campus Sol-bosch, gevels van partnerinstellingen.

www.schola-ulb.be

Contact

Onderwijsdienst (fr)

Sterrenkundelaan 12-13
1210 Brussel
Julienne Mpia
Pedagogisch adviseur
Vanessa Geuens
Saint-Josse Sint-Joost

Gemeente Sint-Joost-ten-Node

12-13 Sterrenkundelaan
1210 Brussel
T02 220 26 11

Openingsuren

Open van maandag tot vrijdag van 08u30 tot 13u.
Diensten Bevolking, Burgerlijke Stand en Vreemdelingen
ook open op dinsdag van 16u tot 18u30.