1210 Hiver 2019-2020

1210

Dit winternummer voor Kerst en eindejaar is de gelegenheid om de gemeentelijke ambtenaren en mandatarissen te bedanken voor hun inzet voor de verbetering van het leefkader van de Tennodenaars.

Prettig nieuws! Met een begroting die nog steeds goed onder controle is, kunnen we zeggen dat het goed gaat met de gemeente Sint-Joost. Dit resultaat bereiken zonder verhoging van de gemeentebelastingen is een mooie prestatie, gezien het grote aantal projecten die lopende zijn.

Zowat overal in de gemeente worden infrastructuurwerken uitgevoerd. Het College heeft met name een vijfjarenplan opgesteld om trottoirs en wegen te herstellen om uw veiligheid en mobiliteit verder te verbeteren. Ook de werken op de Sint-Lazaruslaan, grenzend aan de bouw van de «Silver Tower» bestemd voor 2.000 gewestelijke ambtenaren, worden voortgezet met aanplantingen van bomen, de installatie van verlichting en stadsmeubilair. De werkzaamheden aan de Guy Cudell square (Pacificatie/Artisjok), die binnenkort zullen worden ingehuldigd, worden momenteel afgerond.

Hoewel dit voor de meesten van ons een feestelijke tijd is, ondervinden anderen moeilijkheden die de feestvreugde in de weg staan. Een recente enquête van Solidaris en Sud Presse toont alarmerende cijfers: 48% van de Belgische werknemers kan op het einde van de maand niets meer opzij zetten nadat hun noodzakelijke kosten betaald zijn. 68,9% van de eenoudergezinnen wordt volop getroffen door de crisis.

Deze cijfers sterken het College in zijn keuze om een steunbeleid te voeren voor de inwoners. Na de verhoging van de sportcheques en renovatiepremies, de gratis administratieve documenten, de gratis kinderopvang en soep, de ondersteuning van de lokale handelaars, neemt de gemeente het beheer van de parking Scailquin over om de bewoners een abonnement van 68€/maand aan te bieden.

Saint-Josse Sint-Joost

Gemeente Sint-Joost-ten-Node

12-13 Sterrenkundelaan
1210 Brussel
T02 220 26 11

Openingsuren

Open van maandag tot vrijdag van 08u30 tot 13u.
Diensten Bevolking, Burgerlijke Stand en Vreemdelingen
ook open op dinsdag van 16u tot 18u30.